Behöver Lomma en kör till?

01.03.2015 21:54

Behöver Lomma en kör till? Det var vad Sydsvenskan ringde upp mig och frågade här om dagen. Hela utfrågningen kan du läsa här

 
Behöver Lomma  en kör till?

– Ja, det kändes tydligt när jag tog upp fråga på Lommakoll på Facebook.

Vem är du?

– Jag har bott i Lomma sedan 2012 och har lett körer sedan jag var 20. Det har främst varit vuxenkörer – allt från små sångensembler till stora körer på 50 personer. Senast jobbade jag med Husets kör i Malmö som gör stora föreställningar vartannat år. Jag sade upp mig eftersom jag har små barn och det inte passade in i mitt liv nu. Men så saknade jag att leda kör och det visade sig vara ett stort intresse i Lomma.

Vad har du för bakgrund?

– Jag är uppfostrad i en kommunal musikskola i Tranås. Jag har läst till musiklärare vid musikhögskolan i Malmö och arbetar på Kunskapsskolan i Lund.

Vad vill du med kören?

–  Jag hoppas att kören kan bli mer än bara en kurs i vår, att den kan leva kvar i Lomma och finnas under lång tid. Jag vill att den ska vara en plats där man kan sjunga, ha roligt, känna gemenskap och må bra. Körsång är friskvård, det har forskning visat.

Vad ska kören inte ägna sig åt?

– Klassisk musik.

Måste man kunna sjunga för att få vara med?

– Alla kan ju sjunga, så det är inget problem.

Sjunger du i duschen?

– Det gör jag faktiskt. Det är bra akustik i badrummet, ljudet studsar mot kaklet. Fast jag sjunger ännu mer i bilen.

Vad sysslar du med mer?

– Jag målar i acryl, springer och är med mina barn.

Vad är Lomma för dig?

– Lomma är fantastiskt. Det är en framtidskommun. Det är härligt med stranden, den är själva grejen med Lomma. Vi bor i Lilla Lomma, nära kyrkan och naturen. Det är fantastiskt att det finns en skog så nära havet i Skåne.

 

Tillbaka

Kontakt

Seaside singers
Lomma

© 2015 All rights reserved.